Annie Weibull Art: Blog https://gallery.annieweibull.com/blog en-us (C) Annie Weibull Art (Annie Weibull Art) Sat, 18 May 2024 19:23:00 GMT Sat, 18 May 2024 19:23:00 GMT https://gallery.annieweibull.com/img/s/v-12/u995007628-o600967039-50.jpg Annie Weibull Art: Blog https://gallery.annieweibull.com/blog 120 80 Skånska konstnärer på Rya Kvarn https://gallery.annieweibull.com/blog/2024/5/samutstallning-pa-rya-kvarn Sex konstnärer på Rya Kvarn

Fredagen den 24 maj är det vernissage för en två helger lång konstutställning i Svenska Konstnärsförbundets regi på Galleri Rya Kvarn, Rydebäck. Jag har nöjet att medverka jämte fem andra färgstarka konstnärer!

Öppettiderna framgår av bilden och finns även på galleriryakvarn.se.

Välkomna!
 

In English:

From Friday May 24th and over the next 2 weekends, I have the pleasure of participating in a colorful exhibition with five other artists from the Swedish Artists Association, Region South, in Galleri Rya Kvarn, Rydebäck. See the image for opening hours, or go online: galleriryakvarn.se.

Welcome! 


 

]]>
(Annie Weibull Art) annie weibull fotokonst galleri konst konst i skåne konstfoto konstnär konstutställning rya kvarn skåne svensk konst utflyktsmål utflyktstips utställning https://gallery.annieweibull.com/blog/2024/5/samutstallning-pa-rya-kvarn Sat, 18 May 2024 19:23:01 GMT
Samlingsutställning på Bränneriet – Joint exhibit at Bränneriet https://gallery.annieweibull.com/blog/2024/5/samlingsutst-llning-p-br-nneriet-joint-exhibit-at-br-nneriet 12 konstnärer ställer ut på Bränneriet i Harlösa12 konstnärer ställer ut på Bränneriet i Harlösa

Skurups konst- och hantverksförening anordnar en utställning på Bränneriet i Harlösa under Kristi Himmelfärdshelgen, det vill säga torsdag till söndag, kl 11–16. Vi är tolv konstnärer med varierande tekniker som ställer ut.

På lördagen har dessutom har Cranke Cruisers med sina fina bilar sin årliga vårrunda med ett stopp på Bränneriet.

Välkomna!

English:

There's an upcoming art exhibition you don't want to miss!
The Arts and Crafts Association of Skurup are organizing an exhibition at Bränneriet (the old brewery) in Harlösa during the Ascension weekend, that is Thursday to Sunday, 11am–4pm. 12 artists with varying techniques contribute to the exhibit, and I am one of them.
Also, on Saturday, Cranke Cruisers with their awesome cars also have their annual spring round and will be stopping at Brännieret.

Welcome!

 

]]>
(Annie Weibull Art) AI art AI-konst AI-konstnär annie weibull Bränneriet fine art photography fotokonst galleri Harlösa konst konstutställning skåne svensk konst utflyktstips utställning https://gallery.annieweibull.com/blog/2024/5/samlingsutst-llning-p-br-nneriet-joint-exhibit-at-br-nneriet Sat, 04 May 2024 13:20:40 GMT
Så använder jag AI-bildverktyg https://gallery.annieweibull.com/blog/2024/4/sa-anvander-jag-ai-bildverktyg Vårvintern 2023 började jag se en ny typ av bilder i mitt Instagramflöde. De liknade ganska mycket fotografier, men hade någon slags mjuk jämnhet (här vill jag säga ”smoothness” eftersom jag inte kommer på exakt motsvarande ord på svenska…) som fick mig att höja på ögonbrynen.Och sen var det ju själva motiven som kändes lite … osannolika. Jag menar, en dance-off mellan Trump och Biden. Eller Putin och påven. Njaeee.

Nyfiken som jag är började jag googla efter information om de här märkliga bilderna. De visade sig vara genererade med AI, artificiell intelligens. Det fanns tydligtvis program på nätet där man kunde testa att generera den här typen av bilder själv genom att skriva in en textbeskrivning (prompt) av motivet i sökfältet, trycka på enter och invänta resultatet.

Klart jag ville testa. Jag hittade några program som det (åtminstone inledningsvis) var gratis att testa, bland annat DALL-E och Stable Diffusion. Himmel så roligt! Jag gladdes bland annat åt att prompta fram enhörningar med dubbla horn och sex ben i pastellfärgade sagolandskap med självlysande flugsvampar. Ett annat motiv jag laborerade med var väldigt märkliga (och ibland ärligt talat rätt så oaptitliga) nykomponerade maträtter i grälla färger och udda utformningar. Med det sistnämnda motivet spelade jag förresten mina Facebookvänner ett spratt. Jag skrev ett inlägg där jag berättade att jag skulle inleda en ny karriär som matbloggare. Och så la jag upp ett antal av de fejkade rätterna jag genererat. Otroligt nog gick väldigt många på lurendrejeriet, jag fick ett beaktansvärt antal hjärtevärmande lyckönskningar till mitt nya yrkesval. Hahaha!

Efter att ha lekt runt hejvilt med DALL-E Stable Diffusion i några veckor kom jag till någon slags sans och började fundera på om det skulle gå att använda de här bildgenereringsverktygen mer seriöst i min konstnärliga verksamhet. 

Miljöer som inte finns

Den första idén jag kom på var att generera bakgrunder till mina självporträtt. Därmed skulle jag inte längre vara begränsad till den tid jag lever i och de platser jag fysiskt sett har tillgång till. Jag blev alldeles uppspelt av tanken på att försätta mig själv i miljöer som inte existerar i den s.k. verkliga världen. Det första självporträtt jag genererade med denna metod var What Lies Ahead där jag fick fram bakgrunden (en öde hotell-/kontorskorridor) genom en prompt i DALL-E (nja, kanske inte en enda prompt … jag fick modifiera den ett antal gånger för att få ett resultat jag tyckte om).

What Lies AheadA collaboration with DALL-E 2. Departure

Ett annat exempel på ett självporträtt med AI-genererad bakgrund är Departure.

Jag har även använt AI för att generera olika detaljer i bilder. Som i bilden Summer nedan. Jag hade inga passande bilder av fjärilar att använda mig av utan bad Midjourney att generera ett antal till mig.

Summer Midjourney butterflies

 

AI tolkar Annie

Någon månad efter att jag börjat experimentera med AI som verktyg för att generera bakgrunder upptäckte jag Midjourney, och det har kommit att bli det AI-bildverktyg jag använder mest. I dag använder jag det bland annat för att generera nya motiv. Förutom att förse programmet med en prompt laddar jag upp mina egna konstfotografiska bilder så att Midjourney ska "lära känna" mig, mina motivval och uttryckssätt. Jag gör det även för att i högre grad känna mig som "medskapare" till bilderna som genereras, så att de känns som "Annie Weibull-bilder" även om AI har hjälpt mig att skapa den. 

Jag tänker inte påstå att Midjourney är bättre än något annat bildverktyg. Vilket AI-bildverktyg som blir ens weapon of choice har mycket med tycke och smak att göra. Jag blev från början förtjust i Midjourney-bildernas generella estetik och kvalitet, programmets förmåga att skapa bilder som är inspirerade av olika konstinriktningar (inte minst surrealism, som jag alltid haft en dragning åt) och dess olika funktionaliteter, som Describe där man laddar upp egna bilder och ber programmet att tolka dem. Här kan man få lika oväntade som fascinerande resultat. Nedan är ett exempel, med min originalbild till vänster (på en dator, annars är det första bilden nedan) och Midjourneys tolkning till höger/andra bilden nedan:

Winter Winter - AI Interpretation

Hur beskrev då Midjourney bilden till vänster i ord? Jo, så här:

"a piece of snow and a tree image, with a small girl standing inside it, in the style of double exposure, surrealistic portraiture, uhd image, reflections, fragmented portraiture, illuminated landscapes, symbolic self-portraits" 

Och man kan fortsätta på den inslagna banan om man vill – varför inte be Midjourney göra en tolkning av bilden den nyss genererat,, den till höger? När jag kör "describe" på den blir ett av resultaten blir följande:

AI Winter Variation

Annie + Annie + Annie, ur AI:s synvinkel

En annan intressant Midjourney-funktion som jag då och då experimenterar med är Blend, som går ut på att ladda upp två eller fler bilder och låta programmet kombinera dem. Här är ett exempel, där jag använt följande tre bilder:

Miracles I Carry My Heaven With Me Upside Down 2

... och ett av resultaten blev bilden nedan ... som visserligen är mycket intressant, men som jag nog inte kommer att gå vidare med. Fast man vet ju aldrig ...

  Anniex3

... hursomhelst, min erfarenhet av "Blend" så här långt är att funktionen producerar de mest användbara resultaten om input-bilderna är hyfsat likartade (till skillnad från de tre jag använt ovan).

Annie tolkar AI

Ibland kan AI-verktyget utifrån en prompt generera ett resultat som jag kanske inte vill använda som det är, men som jag blir inspirerad att göra min egen, fotografiska tolkning av. Ett exempel syns nedan, med Midjourneys bild till vänster (på datorn, annars överst) och min tolkning till höger/nederst.

In The Mirror – AIIn The Mirror – Annieverse In The Mirror – Inspired by Midjourney

Midjourney liksom andra AI-bildverktyg utvecklas i en rasande takt, med frekventa uppgraderade versioner och ständigt tillkommande funktioner. Hur det kommer att påverka mitt bildskapande om en månad, ett halvår eller ett år har jag ingen aning om, annat än att jag kommer att fortsätta experimentera ...

Kanske har du missat att jag skrivit ytterligare två inlägg om AI och bildgenerering?

Det ena handlar om hur AI skapar bilder, du hittar det här: Så skapar AI bilder

Det andra handlar om upphovsrätt och användarrättigheter: AI, upphovsrätt och användarrättigheter

Trevlig läsning, och lycka till med dina egna AI-experiment!
 

 

 

 

 

]]>
(Annie Weibull Art) AI-bilder AI-konst annie weibull bildgenerering dall-e fotokonst konst konstnär midjourney prompter promptografi stable diffusion svensk konst https://gallery.annieweibull.com/blog/2024/4/sa-anvander-jag-ai-bildverktyg Wed, 10 Apr 2024 14:07:18 GMT
AI-konst, upphovsrätt och ny lagstiftning https://gallery.annieweibull.com/blog/2024/3/ai-konst-upphovsratt-och-ny-lagstiftning Den 13 mars 2024 röstade EU-parlamentet igenom den nya EU-förordningen om AI – EU AI Act. Detta kommer att resultera i världens första lag som ska reglera AI och användningen av generativ AI.

Nu ska jag backa bandet lite. I augusti 2022 lämnade programmeraren Jason Allen in verket Théâtre D'opéra Spatial till en konsttävling vid Colorado State Fair i USA. Bilden kammade hem förstapriset i tävlingskategorin digital konst. Detta rönte stor uppmärksamhet och även kritik, inte minst från andra deltagare som anklagade Allen för fusk och plagiarism, och som ansåg att förstaplaceringen var oetisk. Anklagelsen grundade sig i att han framställt verket med AI-bildverktyget Midjourney. Allen å sin sida hävdade att han varit öppen med att hans tävlingsbidrag är genererat med AI. Dessutom hade han, enligt egen utsago, arbetat i cirka 80 timmar för att generera en bild som han var nöjd med. Textprompten fick modifieras åtskilliga gånger, och den genererade bilden bearbetade han dessutom i Photoshop. Tilläggas bör att tävlingsjuryn trots kritiken stått fast vid sitt val av förstapristagare.

Den hisnande snabba utvecklingen av generativ AI ställer upphovsrätten inför helt nya frågeställningar och har resulterat i flera rättsfall de senare året. Dessa rör bland annat följande två viktiga punkter:

  • upphovsrättsskyddat material ska ha hämtats från internet för att träna generativa AI-modeller utan att personerna som äger upphovsrätten har godkänt detta
  • företag som tillhandahåller tjänster inom AI-bildgenerering och personer som använder deras tjänster anklagas för att göra sig skyldiga till plagiarism, något som också strider mot upphovsrätten.

Flera AI-bildverktyg är ”upplärda” på material (text och bilder) från LAION, en ideell organisation som tillhandahåller dataset, verktyg och modeller för forskning om maskininlärning. Vad LAION tillhandahåller är egentligen inte en databas utan URL-listor till bilder i kombination med texter som är kopplade till bilderna. Det kan bl.a. röra sig om material på Pinterest eller Fine Art America. I främst USA har flera stämningsansökningar lämnats in från konstnärer som hävdar att LAION och AI-företagen som säljer AI-bildgenereringstjänster har använt deras verk utan deras samtycke och därmed inkräktar på deras immateriella rättigheter. Stämningsansökningar har även inkommit från bildbyråer

. Flower PowerEN AI-genererad bild kan vara inspirerad av oändligt många bilder som ligger ute på Internet. Den här bilden är komponerad av flera olika fotografier, dock alla från mitt eget fotoarkiv. Men jag har säkert omedvetet inspirerats av bilder jag sett på internet.

Bildtext: AI-genererade bilder kan hämta inspiration från mängder av bilder som ligger ute på Internet, och flera bildkonstnärer anklagar olika bildgenereringstjänster för kränkning av deras upphovsrätt.  "Flower Power"-bilden ovan har jag komponerat av flera olika fotografier, dock alla från mitt eget fotoarkiv. Men jag har säkert omedvetet inspirerats av bilder jag sett på internet...

Här i Europa prövas nu i vår (detta skrivs i mars 2024) för första gången träning av diffusionsmodeller i domstol. Det är den tyske fotografen Robert Kneschke som har stämt LAION för upphovsrättsintrång, med anledning av att man utan tillstånd använt hans bilder i sitt dataset som används för träning av generativ AI. LAION åberopar existerande upphovsrättsliga undantag som finns och menar att dessa tillåter användningen. Hur domen utfaller kommer sannolikt att påverka kommande mål i andra länder, till exempel Sverige.

När det gäller rättsliga tvister kring själva bildgenereringen är en frågeställning om diffusionsmodellerna när de tränas skapar replikor av existerande, upphovsrättsskyddade verk eller om bilderna som genereras har omvandlats i grunden. Hur domstolarna kommer att döma i pågående och framtida mål är svårt att sia om. I sammanhanget är det dock viktigt att påpeka att upphovsrätten skyddar specifika verk, inte idéer, tankar, stilar eller tekniker.

Vem äger då rättigheterna till bilder som genererats med AI-bildverktyg? Enligt svenska Patent- och registreringsverket kan ingen ha upphovsrätt till en bild som till 100 % är framställd med ett AI-bildverktyg utifrån en prompt. Upphovsrätt kräver att ett verk är skapat av en människa som kunnat göra fria, kreativa val. Det är dock inte helt omöjligt att verk som innehåller AI som en av flera beståndsdelar (t.ex. i kombination med fotografier eller målat material) skulle kunna upphovsrättsskyddat.

De enskilda AI-bildverktygens användarrättigheter skiljer sig åt. De finns i användarvillkoren som man godkänner när man ingår avtal med företaget som tillhandahåller tjänsten, till exempel Stable Diffusion, Midjourney och Dall-E.

Åter till EU AI Act. Denna delar in AI-material i fyra riskklasser, varav generativ AI hamnar i klassen ”Begränsad risk”. Den här typen av system måste informera tydligt om sin karaktär och sitt syfte. Därtill måste slutanvändarna informeras om att de interagerar med AI och kunna välja bort att använda detta. 

Vidare bygger system som använder generativ AI för att generera eller manipulera bilder, ljud eller videor på så kallade ”AI-modeller för allmänna ändamål”. Alla som tillhandahåller de här modellerna måste kunna lämna ut teknisk dokumentation och bruksanvisningar. De måste även efterleva EU:s upphovsrättsdirektiv och publicera en sammanfattning om innehållet som används för att träna modellerna. Företag som utvecklar eller använder AI-system måste tillhandahålla dokumentation som visar att systemen uppfyller kraven i lagen.

När det specifikt gäller innehåll som genereras eller modifieras med AI (bilder, ljud, video, t.ex. deepfakes) måste detta tydligt märkas som AI-genererat.

EU har inrättat den Europeiska AI-byrån (European Artificial Intelligence Office) som bland annat ska övervaka genomförandet och tillämpningen av regler om AI-modeller och AI-system för allmänna ändamål. Vilken svensk myndighet som kommer att få det nationella, övergripande ansvaret för EU AI Act är i skrivande stund inte klart, och hur den nya lagstiftningen ska implementeras konkret samt påverka lagstiftningen i de enskilda europeiska länderna återstår också att se.

 

 

]]>
(Annie Weibull Art) AI AI EU Act AI-konst AI-konstnär AI-lag AI-lagstiftning annie weibull copyright generativ AI konst konstnär promptografi svensk konst upphovsrätt https://gallery.annieweibull.com/blog/2024/3/ai-konst-upphovsratt-och-ny-lagstiftning Wed, 20 Mar 2024 15:06:06 GMT
Hur kan AI skapa bilder? https://gallery.annieweibull.com/blog/2024/3/hur-kan-ai-skapa-bilder Det här är mitt första inlägg i en serie om AI som konstnärligt verktyg.

AI-program som genererar bilder är ett av de verktyg som jag använder för att skapa min konst. De här programmen kallas bland annat även AI-bildgenererare, AI-konstappar, AI-konstplattformar och AI-bildverktyg.

AI-bildverktygen är i grunden mycket enkla att använda. Man matar in en text som beskriver motivet man vill få fram, och så får AI tolka och generera bilder utifrån detta. Beskrivningen – som kallas prompt – kan bestå av några få ord eller vara hur lång och detaljerad som helst. Man kan t.ex. ange önskat bildformat, perspektiv, färgskala, konststil (t.ex. renässansen) och många andra parametrar. 

Här följer ett exempel med två prompter som jag har matat in i AI-bildverktygtet Midjourney (v6) – en kortfattad och en lite mer beskrivande:

  1. A squirrel on roller skates at Brandenburger Gate
  2. A cute, smiling albino squirrel on roller skates at Brandenburger Gate, wearing i Gucci motorcycle helmet, summer, blue sky, cumulus clouds, 1960’s esthetics, portrait lighting, pastel colors, many details, epic wide shot, surreal mood, award-winning image, flickr

Resultaten:

Midjourney, ekorre 1 Midjourney ekorre 2

Detaljerade prompter och uppladdade bilder är dock ingen garanti för att man får exakt det resultat man önskar sig, vilket framgår om man jämför ekorr-prompt 2 med ekorrbild 2 ovan. AI ”tänker” trots allt (ännu) inte fullt ut som vi människor och har vare sig våra allmänmänskliga eller personliga referensramar. Hur detaljerade prompter vi än tycker att vi skriver är de inte alltid exakta nog för appen helt ska förstå vad vi är ute efter. Jag tror till exempel inte den riktigt begrep ”Gucci motorcycle helmet” i prompt 2.

Att AI:n ibland tycks ha väldigt svårt att förstå mina beskrivningar (även om jag bemödar mig om att vara så tydlig som möjligt) är ibland rejält frustrerande, men det kan också resultera i fascinerande, helt oväntade tolkningar som inte sällan trotsar en eller annan naturlag, eller åtminstone vår mänskliga uppfattning om hur saker och ting bör te sig. För för mig personligen, som dras till det oväntade, det surrealistiska, drömska och inte alltid helt ”naturliga” är det här naturligtvis ofta en charmerande fördel.

 

Hur blir AI-bilder till?

AI-bildverktyg bygger på maskininlärning. Det är ett område inom artificiell intelligens som handlar om att maskiner själva ”lär sig” att utföra olika uppgifter, utan att man behöver programmera dem specifikt för just dessa uppgifter. Inlärningen sker med hjälp av stora mängder data och algoritmer (systematiska procedurer som i ett antal steg anger hur man löser olika problem). Den ”kunskap” maskinerna tillägnar sig använder de för att göra förutsägelser och ta självständiga beslut.  

När det gäller AI-bildverktyg specifikt lär de sig genom att dela upp enorma mängder bildmaterial (t.ex. målningar, foton och 3D-modeller) och texter (beskrivningar av bilder i textform) i småbitar, hitta mönster i materialet och sedan skapa nya bilder utifrån informationen de har analyserat.

En av modelltyperna som flera välkända AI-bildverktyg bygger på (t.ex. Midjourney, DALL-E 2 och Stable diffusion) kallas diffusionsmodeller. De tränas på att avlägsna brus som lagts till en bild och att fylla tomrummet efter bruset med det som de tror saknas. Först adderar man så mycket brus till en bild att man inte längre kan se vad den föreställer (tänk ”Myrornas krig” på teve). En ”brusindikator” får sedan analysera hur mycket brus som lagts till originalbilden, och bruset avlägsnas därefter i flera steg, varpå modellen via ens prompt fyller på det innehåll som den tror saknas, med syftet att ”hitta tillbaka” till originalbilden. I det här skedet hämtar modellen ”inspiration” från andra bilder som den har tränats på. 

När modellen är ”färdigutbildad” och ska användas som bildverktyg för att generera nya skapelser utgår den från en helt ny bild, som bara innehåller slumpmässigt brus, och en prompt. Den får sedan arbeta med att ta bort bruset och fylla i med detaljer tills den har genererat en bild som den ”tycker” överensstämmer med användarens prompt.

Över till själva prompten: detta är alltså textbeskrivningen av motivet man vill få fram, och den översätts till en kod som modellen använder för att förstå våra mänskliga ord (så kallade textinbäddningar). Med den här tekniken placeras ord tillsammans med andra ord som har liknande betydelser.

Ett exempel på hur det kan fungera: användaren skriver in prompten ”grön katt”. Den delas upp i inbäddningarna ”grön” och ”katt”. Modellen söker genom alla bilder den har tillgång till som innehåller de här inbäddningarna och använder dem som input när den genererar den nya bilden. I varje steg av processen där bruset avlägsnas från bilden avgör ”grön” och ”katt” vilka detaljer som kommer att fylla tomrummet efter det borttagna bruset.

Annie Weibull, mars 2024 (här på bild både med och utan brus)

 

 

]]>
(Annie Weibull Art) AI AI-bilder AI-bildverktyg AI-konst Annie Weibull bildgenererare Dalle-e 2 diffusionsmodeller konst konstnär Midjourney prompter promptografi skapa AI-bilder Stable diffusion svensk konst https://gallery.annieweibull.com/blog/2024/3/hur-kan-ai-skapa-bilder Sun, 10 Mar 2024 15:07:55 GMT
Foto och AI på påskens konstrunda https://gallery.annieweibull.com/blog/2024/2/foto-och-ai-p-p-skens-konstrunda Konst i påsk på Hansalogen

Snart är det påsk, och här i Skåne firar man den såklart genom att njuta av konst!

Under påskens konstrunda hittar du mig på HansaLogen i Skurup där jag har förmånen att ställa ut min fotokonst och AI-konst tillsammans med konstnärskollegerna Roy Andersen, Pernilla Bengtsson, Annika Rolfsdotter och Peter Sandberg. Öppet 29 mars – 1 april, 11.00–17.00.

Och missa inte samlingsutställningen som Skurups Konst- och hantverksförening håller i! På Mästers galleri i Svaneholm visas verk av 21 konstnärer, däribland mig. Öppet samma dagar, kl. 10.00–17.00.

Välkomna!

 

Easter will be here soon, and what better way to spend it than treating yourself to wonderful art experiences - especially if you’re in southern Sweden!

I will have the pleasure to exhibit my Photo and AI Art at HansaLogen in Skurup, together with the amazing artists Roy Andersen, Pernilla Bengtsson, Annika Rolfsdotter and Peter Sandberg.

Opening times: March 29 to April 1 inclusive, 11 AM to 5 PM.

And don’t miss the collective Art Exhibit for Skurup’s Arts and Crafts Association either! It comprises 21 artists, and you’ll find it at Mästers Galleri, Svaneholm, same days as above, open 10 AM to 5PM.

Welcome!

 

]]>
(Annie Weibull Art) annie weibull fine art photography fotokonst konst konstfoto konstgalleri konstnär konstrunda konstutställning mästers galleri skåne skhf skurup svaneholm svensk konst utställning https://gallery.annieweibull.com/blog/2024/2/foto-och-ai-p-p-skens-konstrunda Wed, 28 Feb 2024 07:59:46 GMT
Julsalong – Christmas exhibition https://gallery.annieweibull.com/blog/2023/11/julsalong-christmas-exhibition Julsalong Mästers Galleri

Why not brighten your November by visiting a great art exhibition at Mästers Gallery, Svaneholm? 12 artists, including myself, will showcase art works featuring different techniques this weekend (Nov 11 + 12)!

Visst längtar du efter en fin konstutställning som lyser upp novembermörkret? Välkommen till Mästers Galleri denna helg, den 11 och 12 november! 12 konstnärer, däribland jag, visar verk av varierande tekniker. Hjärtligt välkommen!

 

]]>
(Annie Weibull Art) AI-konst annie weibull fine art photography fotokonst keramik konst konstfoto målningar mästers galleri skåne skulptur skurup svaneholm svensk konst utställning https://gallery.annieweibull.com/blog/2023/11/julsalong-christmas-exhibition Wed, 08 Nov 2023 18:33:40 GMT
Höstutställning i Sösdala https://gallery.annieweibull.com/blog/2023/9/hostutstallning-i-sosdala Höstutställning i Sösdala Jag är glad över att få delta i höstens första utställning på Sösdala Art&DesignRoom! Förutom mig bidrar även Gunilla Grankvist, Jan Åkesson, Kirsten Andersson och Yecenia Rivera med spännande konstverk. Öppet lördagar 11.00­–14.00 till och med 14 oktober.

Adress: Sösdala Art&DesignRoom Torget 4 282 72 Sösdala. Kontaktinfo: [email protected], Mobil: 070 26 56 925

www.sosdaladesign.com

 

]]>
(Annie Weibull Art) annie weibull annieverse fine art photography fotokonst galleri konst konstfoto konstgalleri konstnär samtidskonst skåne sösdala svensk konst utställning https://gallery.annieweibull.com/blog/2023/9/hostutstallning-i-sosdala Wed, 06 Sep 2023 15:07:25 GMT
Naturligt – tre tolkningar https://gallery.annieweibull.com/blog/2023/8/naturligt-tre-tolkningar Naturligt - tre tolkningar

Välkommen till Mästers galleri i Svaneholm för att se hur Roy Andersen (naturfotografi), Lisbeth Engelin Lindh (skulptur,  målningar) och jag tolkar begreppet "Naturligt"!

Utställningen öppnar nu på fredag, 11 augusti och pågår till och med 20 aug (se öppettider på affischen).

In English:

Welcome to the art gallery Mästers in Svaneholmif you want to know  Roy Andersen (nature photography), Lisbeth Engelin Lindh (sculptures, paintings) and I interpret the term "Natural"!
The exhibition now opens Friday, August 11 and runs until August 20 (see opening times on the poster).
 

]]>
(Annie Weibull Art) annie weibull contemporary art fine art photography fotokonst galleri konstfoto konstgalleri måleri mästers galleri nutida konst skåne skulpur skurup svaneholm svensk konst utställning https://gallery.annieweibull.com/blog/2023/8/naturligt-tre-tolkningar Wed, 09 Aug 2023 19:35:23 GMT
Premiär för utställning i Lund https://gallery.annieweibull.com/blog/2023/7/premiar-for-utstallning-i-lund A new art exhibition …

is coming up, and this one is a little extra special because for the first time I have the pleasure of showing my work in the city where I live!

The exhibition is organized by Svenska Konstnärsförbundet (Swedish Artists' Association), and we are 7 artists participating at Madsen Härdig's Akvarellgalleri here in Lund, from July 15th (this Saturday) to 27th.

Welcome!

]]>
(Annie Weibull Art) fotokonst galleri konst konstfoto konstgalleri konstnär konstutställning lund samlingsutställning skåne svensk konst utställning https://gallery.annieweibull.com/blog/2023/7/premiar-for-utstallning-i-lund Wed, 12 Jul 2023 16:52:34 GMT
Minikonst i Örebro https://gallery.annieweibull.com/blog/2023/6/minikonst-i-orebro It's A Small Worldgallery.annieweibull.com

 

För några år sedan skapade jag en bildserie med namnet "It's a small world" där jag interagerar med min vardagsomgivning på ett lite annorlunda sätt än normalt. Jag är väldigt glad över att en del av dessa bilder nu ska visas på Haga bibliotek i Örebro under hela juli månad!

In English:

A few years ago I created "It's a small world" - a series with images where I interact with my everyday surroundings in a slightly different way than normal. I am very happy and excited  that some of these pictures will now be shown at Haga library in Örebro for the whole month of July!
 

]]>
(Annie Weibull Art) art photography contemporary art fine art photography fotokonst fotoutställning haga bibliotek konst konstfoto konstnär konstutställning miniatyrkonst nutida konst örebro svensk konst utställning https://gallery.annieweibull.com/blog/2023/6/minikonst-i-orebro Sun, 25 Jun 2023 19:31:05 GMT
Konst på Bränneriet i Harlösa https://gallery.annieweibull.com/blog/2023/5/konst-pa-branneriet-i-harlosa Under Kristi himmelfärdshelgen bjuds det på konstutställning i Bränneriet i Harlösa.

Deltar gör 13 konstnärer med vitt skilda tekniker och uttryckssätt, nämligen Pernilla Bengtsson, Nils-Eric Magnusson, Jeanette Setterwall, Kristina Fureby, Linnea Fredrikson, Annika Rolfsdotter, Olle Andersson, Maria Johnsson, Britt-Marie Källberg, Lisbeth Engelin Lindh, Alicia Janson, Margaretha Ohlsson - och jag! 

Öppet 11-16, 18-21 maj. Välkomna!

Konst Bränneriet HarlösaKonstutställning Bränneriet Harlösa

There will be an art exhibition at the old brewery, Bränneriet, in Harlösa during the upcoming Ascension weekend.

Participating are 13 artists with widely different techniques and ways of expression, namely Pernilla Bengtsson, Nils-Eric Magnusson, Jeanette Setterwall, Kristina Fureby, Linnea Fredrikson, Annika Rolfsdotter, Olle Andersson, Maria Johnsson, Britt-Marie Källberg, Lisbeth Engelin Lindh, Alicia Janson, Margaretha Ohlsson ... and me!

Open 11-16, 18-21 May. Welcome!

 

 

]]>
(Annie Weibull Art) Annie Weibull Bränneriet fine art photography Harlösa konst konstutställning SKHF Skurups konst- och hantverksförening svensk konst utställning https://gallery.annieweibull.com/blog/2023/5/konst-pa-branneriet-i-harlosa Sun, 14 May 2023 05:03:45 GMT
Jag deltar i påskens konstrunda https://gallery.annieweibull.com/blog/2023/3/jag-deltar-i-p-skens-konstrunda

Påsken närmar sig, och därmed även den traditionella konstrundan! Jag ställer ut med Skurups Konst- och hantverksförening, där jag dels är representerad vid samlingsutställningen på Mästers Galleri vid Svaneholms slott, dels ställer ut på HansaLogen i Skurup tillsammans med Annika Rolfsdotter (olja och akryl), Roy Andersen, (naturfotografi) och Nils-Eric Magnusson (abstrakt foto).

Adressen är Kyrkogatan 25, Skurup. Öppet 7-10 april, kl 10-17.

Hjärtligt välkomna!

In English:

Easter will soon be here, and with it the traditional south Swedish Easter Art Exhibitions! I’m exhibiting my Fine Art Photography at Skurup’s Art and Crafts Associations joint exhibition at Mästers Galleri near Svaneholm Castle, and also at HansaLogen in Skurup, together with Annika Rolfsdotter (oil and acrylic), Roy Andersen, (nature photography) and Nils- Eric Magnusson (abstract photo).

The address is Kyrkogatan 25, Skurup. Open April 7-10, 10am-5pm.

Welcome!


 

]]>
(Annie Weibull Art) art exhibition fine art photography galleri hansalogen konstfoto konstrunda konstutställning mästers påsk påskrunda påskutställning skåne skurup swedish art https://gallery.annieweibull.com/blog/2023/3/jag-deltar-i-p-skens-konstrunda Wed, 29 Mar 2023 20:08:55 GMT
Jurybedömd höstsalong/Juried Autumn Exhibition https://gallery.annieweibull.com/blog/2022/9/jurybed-md-h-stsalong/juried-autumn-exhibition

Min bild The Sky Is The Limit har blivit uttagen till Sigtuna Kulturförenings höstsalong som pågår den 1 till 29 oktober 2022 - välkomna att se den och många andra verk från hela Sverige! Mer information här: http://www.sigtunakultur.se/

My image The Sky Is The Limit has been accepted to Sigtuna Cultural Association's Autumn Exhibition, October 1-29. There will be lots of fine art from all of Sweden to enjoy - welcome! More information here: http://www.sigtunakultur.se/

]]>
(Annie Weibull Art) fotokonst höstsalong höstsalong 2022 jurybedömd jurybedömd utställning konstutställning märsta sigtuna svensk konst utställning https://gallery.annieweibull.com/blog/2022/9/jurybed-md-h-stsalong/juried-autumn-exhibition Thu, 29 Sep 2022 10:12:30 GMT
Naturligt - tre tolkningar https://gallery.annieweibull.com/blog/2022/6/naturligt---tre-tolkningar

Den 4 juni är det vernissage för utställningen "Naturligt - tre tolkningar" på Mästers Galleri, Svaneholm, där jag ställer ut tillsammans med naturfotografen Roy Andersen och skulptören/målaren Lisbeth Engelin-Lindh. Hjärtligt välkomna att se hur vi tre tolkar begreppet "naturligt"! Utställningen pågår till och med den 12 juni.

In English:

Welcome to the opening of the exhibition "Naturligt - tre tolkningar" ("Natural - three interpretations") on June 4th at Mästers Galleri, Svaneholm! I will be exhibiting some of my images together with works of
Roy Andersen, nature photographer, and Lisbeth Engelin-Lind, sculptor and painter. The exhibition runs until June 12.

]]>
(Annie Weibull Art) fine art photography fotokonst konstutställning måleri mästers galleri naturfoto skulpturer svaneholm svensk konst sweden utställning https://gallery.annieweibull.com/blog/2022/6/naturligt---tre-tolkningar Wed, 01 Jun 2022 09:55:24 GMT
NAA Summer Exhibition https://gallery.annieweibull.com/blog/2022/6/naa-summer-exhibition I am very happy to announce that one of my images will be part of the first NAA X Summer Exhibition at Hansa in Malmö. It is a curated exhibition of twelve local artists working with different disciplines and practices. Vernissage Friday, June 3rd, 5PM-7PM. The exhibition runs until Sunday, August 7th. More information here: nordicartagency.com
 

]]>
(Annie Weibull Art) art exhibition art gallery curated exhibition Hansa konstgalleri konstutställning Malmö NAA sweden https://gallery.annieweibull.com/blog/2022/6/naa-summer-exhibition Wed, 01 Jun 2022 09:27:21 GMT
5 fotografer på Mästers https://gallery.annieweibull.com/blog/2022/5/5-fotografer-p-m-sters

Fem fotografer på Mästers Galleri

Dags för fotoutställning! Fredag 20/5 till söndag 22/5 ställer jag ut på Mästers Galleri, Svaneholm, tillsammans med fyra andra fotografer: Roy Andersen, Henriette Ellberg, Eva Hallkvist och Nils-Eric Magnusson. Öppet 11-17 samtliga tre dagar. Välkomna!

Five photographers at Mästers Galleri

Friday May 20th to Sunday May 22nd, some of my images will be exhibited at Mästers Galleri, Svaneholm together with works by four other photographers: Roy Andersen, Henriette Ellberg, Eva Hallkvist and Nils-Eric Magnusson. Open 11AM to 5PM all three days. Welcome!

 

 

 

]]>
(Annie Weibull Art) fotokonst fotoutställning galleri konstfoto mästers utställning https://gallery.annieweibull.com/blog/2022/5/5-fotografer-p-m-sters Thu, 19 May 2022 08:21:04 GMT
Påskutställning https://gallery.annieweibull.com/blog/2022/4/p-skutst-llning Under påsken deltar jag i SKHF:s (Skurupsbygdens konst- och hantverksförenings) påskrunda. Jag ställer ut på Rydsgårdshus I Rydsgård tillsammans med åtta andra konstnärer, öppet kl. 10-17 under påsken. Två av mina verk finns även på SKHF:s samlingsutställning på Mästers Galleri, Svaneholms slott, Skurup, under påsken.

This Easter, I'm participating in SKHF's (Skurupsbygden's arts and crafts association) Easter Art Exhibition at Rydsgårdshus, Rydsgård together with eight other artists. Timings: 10AM-5PM during Easter.

Two of my works are also on display at SKHF's group exhibition at Mästers Galleri, Svaneholm's castle, Skurup, during Easter.

 

]]>
(Annie Weibull Art) fotokonst konstrunda mästers galleri påsk rydsgårdshus skurup https://gallery.annieweibull.com/blog/2022/4/p-skutst-llning Sun, 10 Apr 2022 16:04:48 GMT
Sommarutställning på Galleri Isietio/Summer exhibit at Gallery Isietio https://gallery.annieweibull.com/blog/2021/7/sommarutst-llning-p-galleri-isietio/summer-exhibit-at-gallery-isietio Jag är glad över att få ställa ut på Galleri IsieTio, nära Smygehamn, i sommar! Välkommen att besöka denna sommarutställning i idyllisk miljö där du kan njuta och inspireras av verk skapade av en grupp spännande konstnärer, samt av vackra ting som Gunilla Ingolf smyckar lokalen med!

Utställningen pågår till och med den 8 augusti. Tider och vägbeskrivning hittar du på https://isietio.se

In English:

I am very happy to show some of my workt at Galleri IsieTio, near Smygehamn, this summer! Welcome to visit this summer exhibition in an idyllic environment where you can enjoy and be inspired by works created by a group of exciting artists, as well as beautiful things that Gunilla Ingolf has decorated the gallery with!

The exhibition runs through August 8. Times and directions can be found at https://isietio.se


 

]]>
(Annie Weibull Art) fotokonst isietio keramik konst måleri skåne skulptur sommarutställning utflyktstips utställning https://gallery.annieweibull.com/blog/2021/7/sommarutst-llning-p-galleri-isietio/summer-exhibit-at-gallery-isietio Sun, 04 Jul 2021 19:20:19 GMT
Jurybedömd utställning - Juried exhibition https://gallery.annieweibull.com/blog/2020/8/jurybed-md-utst-llning---juried-exhibition

Jag är stolt och glad över att ha blivit utvald till att delta i den jurybedömda höstutställningen på Romele Konsthall! 141 konstnärer ansökte och 74 antogs. Välkommen på vernissage 29/8 kl 14-17, utställningen pågår till och med 6 september. Mer info på konsthallens hemsida: https://romelegarden.com/konstutstallningar/besokare/

 

I am happy and proud to have been chosen to participate in the juried art exhibition at Romele Konsthall, August 29-September 6! 141 artists applied and 74 were accepted. More info here: https://romelegarden.com/en/konstutstallningar/besokare/

 

]]>
(Annie Weibull Art) art photography fine art photography fotokonst juried exhibition jurybedömd utställning konstnär svensk konst utställning https://gallery.annieweibull.com/blog/2020/8/jurybed-md-utst-llning---juried-exhibition Thu, 27 Aug 2020 07:08:19 GMT
5 fotografer ställer ut - 5 photographers in joint exhibition https://gallery.annieweibull.com/blog/2020/2/-5-fotografer-st-ller-ut---5-photographers-in-joint-exhibition
Lördagen den 7 mars är det dags för vår vernissage i Ängelholm - välkomna!

Our join exhibition opens March 7th in Ängelholm, southern Sweden - you are most welcome to attend!


 

]]>
(Annie Weibull Art) annie weibull art photography contemporary art fine art photography fotokonst fotoutställning konst konstfoto konstnär modern konst nutida konst svensk konst utställning vernissage https://gallery.annieweibull.com/blog/2020/2/-5-fotografer-st-ller-ut---5-photographers-in-joint-exhibition Wed, 19 Feb 2020 18:43:10 GMT
Website updated! https://gallery.annieweibull.com/blog/2019/5/website-updated My photo gallery, gallery.annieweibull.com, has now been updated, with focus on fine art photography since this is the type of photography I am pursuing most of today.

Welcome to browse through my work! If you find anything you like, you are most welcome to contact me to order prints.

]]>
(Annie Weibull Art) annie weibull art photography contemporary art fine art photography fotokonst konst konstfoto konstnär nutida konst svensk konst https://gallery.annieweibull.com/blog/2019/5/website-updated Sat, 04 May 2019 13:03:46 GMT
Sold! https://gallery.annieweibull.com/blog/2019/5/sold A copy of my image The Enchanted Forest was sold through the web shop of Galleri Fågel yesterday as a Limited Edition, Fine Art Print. You are welcome to visit my Galleri Fågel web shop page and take a look at the selected images on sale there.

You are of course also welcome to contact me if you want to buy any of the images on display here at gallery.annieweibull.com.

]]>
(Annie Weibull Art) art photography contemporary art fine art photography fotokonst konst konstfoto konstnär modern konst nutida konst svensk konst https://gallery.annieweibull.com/blog/2019/5/sold Sat, 04 May 2019 08:19:56 GMT